Polima S.A wdraża moduł produkcyjny Microsoft Dynamics NAV 2016

Firma Polima S.A., szwedzki producent zaślepek kołowych oraz komponentów do produkcji palet, zdecydowała się na wdrożenie modułu produkcyjnego Microsoft Dynamics NAV 2016, w celu automatyzacji i usprawnienia zarządzania procesem produkcyjnym w swoim zakładzie w Gurczu k. Malborka.

Projekt implementacji nowego modułu rozpoczął się w styczniu br. od analizy funkcjonalnej, wykonanej w celu identyfikacji potrzeb biznesowych klienta. Partnerem wdrożeniowym została firma JCommerce SA, od 2005 roku specjalizująca się w projektowaniu, doradztwie oraz wdrażaniu rozwiązań informatycznych, w tym aplikacji biznesowych, takich jak systemy ERP, Business Intelligence i CRM.

Chcemy w jeszcze większym stopniu wykorzystać możliwości Microsoft Dynamics NAV, przede wszystkim poprzez jego integrację z procesami produkcyjnymi w firmie. Mamy nadzieję, że umożliwi nam to wprowadzenie nowych rozwiązań technologicznych w zakresie automatyzacji i planowania produkcji, a także zapewni dostęp do aktualnych i kompletnych danych, dotyczących całego procesu produkcyjnego. – stwierdza przedstawiciel firmy Polima.

Aktualnie firma wykorzystuje system Microsoft Dynamics NAV w obszarach: Sprzedaż oraz Finanse i Księgowość. Wdrożenie nowego modułu ma na celu zintegrowanie procesów produkcyjnych z pozostałymi obszarami obsługiwanymi przez system ERP, a przede wszystkim umożliwić wprowadzenie nowoczesnych linii technologicznych. Nowe linie mają być zautomatyzowane, a także umożliwiać zbieranie szczegółowych danych o produkcji, takich jak wydajności, ilości produkowanych zapasów czy zużycie. Moduł produkcyjny ma również obsługiwać automatyczną kontrolę jakości, a zintegrowane z systemem kolektory danych mają znacznie uprościć proces wydań i przyjęć z produkcji.